NOMagazine #5: van gas los en bewoners

Doelgroep:

Van gas los en bewoners

In dit magazine:

Het meest actuele nieuws over Nul op de Meter

U leest hier onder andere hoe Bam in vier jaar van prototype naar compleet NOM Keur ging, hoe objectgebonden financiering ervoor kan zorgen dat aardgasvrij wonen voor iedereen mogelijk is, en dat het aantal Nul op de Meter-woningen exponentieel groeit. >> Lees verder.

Van gas los naar wijken met energie

Nederland is bezig met de grootste energietransitie tot dusver. Voor woningen betekent dat dat ze van het gas af moeten, en snel. Stroomversnelling kan helpt hierin met alle kennis, wetgeving en ervaring rond nul-op-de-meter projecten, maar we gaan verder dan NOM. In ons nieuwe programma ‘Wijken met Nieuwe Energie’ komen alle deeloplossingen waar we de afgelopen jaren aan gewerkt hebben, bij elkaar. >> Lees verder.

Gevraagd: een stevige standaard voor Nul op de Meter-monitoring

De meeste bouwbedrijven hebben geen ICT-tak. Toch vraagt de markt inmiddels naar complete NOM-concepten, inclusief monitoring van het energieverbruik. Tegelijkertijd is er een brede behoefte aan standaardisering van het NOM monitoring-proces. Vooral woningcorporaties voelen die noodzaak, want met elk nieuw NOM-concept dat nu wordt ingekocht zit een corporatie ook meteen vast aan een nieuw, afwijkend monitoring-platform. Dat zorgt niet alleen voor onnodige administratieve rompslomp, maar ook voor een ongewenste lock-in. Er is momenteel nog geen uniforme manier om NOM-monitoring data uit te wisselen (in technische termen: er is geen API). De ontwikkeltafel monitoring van Stroomversnelling werkt er hard aan om dit probleem op te lossen. >> Lees verder.

Uit de praktijk: De Goede Woning

In het eerste NOMagazine spraken we met Karin Priem, destijds manager Vastgoed bij woningcorporatie De Goede Woning in Zoetermeer. De Goede Woning had op dat moment plannen om 120 eengezinswoningen te vernieuwen tot nul-op-de-meter. Om ook bewoners een stem te geven tijdens het proces zocht de corporatie bewoners die actief mee wilde praten en denken over het project. Zo is er een bewonerscommissie ontstaan. Hoe is het De Goede Woning daarna vergaan? We spreken met Tessa Brouwer, Teamleider Wijken. >> Lees verder.

Uitgelichte projecten

We nemen je mee naar Nieuwegein en Vlijmen. >> Lees verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *