NOMagazine #3: Nieuws

Activiteiten Vereniging Stroomversnelling en project Stroomversnelling Huur worden samengevoegd

Afgelopen week besloten de Stroomversnelling Huur woningcorporaties en bouwers dat het ontwikkelen en innoveren op nul-op-de-metergebied in goede handen is bij de in 2015 opgerichte vereniging Brede Stroomversnelling (in de volksmond Stroomversnelling). Taken en verantwoordelijkheden omtrent ontwikkelen en innoveren hoeven wat hen betreft dus niet meer in het kleinere samenwerkingsverband van Stroomversnelling Huur te liggen. Binnen Stroomversnelling heeft zich namelijk een groot aantal leden verenigd, waaronder woningcorporaties, bouwers toeleveranciers, financiers en gemeenten. Dagelijks werken deze leden samen aan projecten, condities en randvoorwaarden zoals voldoende investeringsruimte (EPV), een goed en betaalbaar NOM-product, een keurmerk dat waarborgt dat nul-op-de-meter ook echt nul-op-de-meter is (NOM Keur),  versnelde vergunningstrajecten (flora & fauna) en financiering voor VvE’s. >> Lees verder.

Power renolution: 1ste NOM-oplossing voor hoogbouw met 10 bouwlagen

Hoogbouw, tot nu toe waren hoogbouw-complexen van vijf woonlagen of hoger een struikelblok binnen de plannen om deze te verduurzamen verbeteren naar nul-op-de-meter. Twee leden van Stroomversnelling, IBIS Power en Renolution, hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om hier samen een oplossing voor te vinden. Zij zijn gekomen tot een nieuw nul-op-de-meterconcept, geschikt voor tien woonlagen. >> Lees verder.

Janssen de Jong Groep ontvangt NOM Keur tijdens Provada

Tijdens de Provada nam Hans Smits, CEO van Janssen de Jong Groep het NOM Keur (Nul Op de Meter) certificaat op propositie in ontvangst van Maarten Hommelberg, voorzitter NOM Keur commissie. Janssen de Jong ontvangt als eerste bedrijf in Nederland dit onafhankelijke keurmerk voor haar NOM Nieuwbouwconcept. >> Lees verder.

Pionieren in Etten-Leur: Peter en Mirjam Rijvers renoveerden naar levensbestendig en Nul op de Meter

Pioniers Peter en Mirjam Rijvers geloven heel oud te worden. Zij doen dat het liefst in hun eigen huis want hier wonen ze al sinds 1980 met veel plezier. Toen Peter met pensioen ging, was dit het uitgelezen moment om hun geliefde huis klaar te maken voor de toekomst. Het huis moest levensloopbestendig en zo energiezuinig mogelijk worden. Toen de gemeente Etten-Leur met een subsidie van 15.000 euro kwam om te kiezen voor Nul op de Meter, grepen de twee dit met beide handen aan. NOM bleek namelijk de beste oplossing voor de combinatie levensloopbestendig en energieneutraal. Na twee jaar tegenslagen overwinnen, is het nu af. Hun huis is levensloopbestendig én Nul op de Meter. >> Lees verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *