Je woning energieneutraal maken: beter wonen voor hetzelfde geld

Doelgroep:

Expert: Ivo Opstelten

Beter wonen voor hetzelfde geld? Dat doe je door je woning energieneutraal te maken.

Vocht, tocht, kou en geluidsoverlast zijn hinderlijk als het om woongenot gaat. Zouden we beter willen wonen voor hetzelfde geld? Oftewel: wil je je woning energieneutraal maken? Een onderzoek onder huiseigenaren, in opdracht van Energiesprong, laat zien dat 33% van de ondervraagde huiseigenaren het een aantrekkelijk voorstel vindt om voor hetzelfde geld beter te wonen.

Je woning energieneutraal maken

De onderzoeksvraag: in hoeverre hebben huiseigenaren van hoekwoningen in een rij en rijwoningen gebouwd tussen 1950 en 1980, én met een
maandelijkse energierekening van minimaal € 175, interesse in de woning
energieneutraal maken voor de prijs van hun
energierekening? En wat zijn de ‘drivers’ en ‘barriers’?

Een derde zegt (zeer) zeker of waarschijnlijk in te gaan op het aanbod. Een tiende zegt zeer zeker of zeker op het aanbod in te gaan. Een kwart denkt waarschijnlijk ook op het aanbod in te gaan. De grootste groep (38%) twijfelt nog, terwijl 16% het aanbod op dit moment afwijst.

Propositie met grootste potentie

Een tiende van de geïnteresseerden en twijfelaars (7% totaal) wil al in 2014 op het aanbod ingaan en 16% in 2015 of 2016. Op basis van de uitkomsten kan als propositie met de grootste potentie worden geformuleerd: voor slechts €40.000, die u betaalt met uw energierekening, wordt uw woning in 8 dagen energieneutraal gemaakt tijdens deze 8 dagen blijft u in uw eigen huis of gaat op vakantie, en na deze 8 dagen, is uw woning een echte ‘0 op de meter’-woning: helemaal ‘spic & span’ en klaar voor de 21ste eeuw.

Download onderzoeksrapport

Lees alle uitkomsten van het onderzoek en meer informatie in het rapport ‘Propositie test ‘NulopdeMeter-verbouwing koopwoningen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *