Energy-UPdate – van spijtmaatregelen naar slimme stappen

Expert: Felix van Gemen

Energy-UPdate

De energietransitie is in een versnelling geraakt en we willen vooruit. Maar kijkend naar de beschikbare opties duizelt het soms. In de praktijk blijkt, vaak enkele jaren na uitvoering, dat niet elke oplossing spijtvrij is. Welke maatregelen zijn in een specifieke situatie nou het meest van toepassing? Hoe moet je beginnen? 

Stel: je wil het verwarmen van je woning verduurzamen. Kies je dan meteen al voor een warmtepomp? Of kijk je ook naar plannen van de buren, in een straat of in een wijk? Het kan zijn dat de woning in een wijk staat die al wordt aangesloten op een warmtenet. Zie hier het belang van slimme stappen.

Deelsessie ‘Van spijtmaatregelen naar slimme stappen’

In de deelsessie ‘Van spijtmaatregelen naar slimme stappen’ gaan we in op het belang van de context om te komen tot een spijtvrije oplossing voor een bewoner. Ivo Opstelten, directeur van Stroomversnelling en expert energie in de gebouwde omgeving, geeft samen met Sjoerd Klijn Velderman van componentleverancier Factory Zero, Werner Schultink als aanbieder VolkerWessels NieuwWonen, Lars Boelen als adviseur van Paris Proof Plan, inzicht in hoe zij een stappenplan gemaakt en uitgevoerd hebben die werkt in een specifieke context met het einddoel voor ogen.

Welke slimme stappen zet je, op welk moment, om het uiteindelijke doel te behalen? Benieuwd hoe jij Slimme Stappen kunt toepassen? Krijg inzicht in de wijze waarop context inzicht kan geven in een passende volgorde van slimme stappen

Energy-Up 2019

Op 2 oktober organiseert Stroomversnelling Energy-Up! Het event van het jaar dat jou laat zien wat het nieuwe normaal wordt in de energietransitie.