ISSO gaat kennis Stroomversnelling verder verspreiden

isso gaat kennis stroomversnelling verspreiden

ISSO, het kennisinstituut voor de bouw- en installatiesector, is partner geworden van Stroomversnelling. De organisatie gaat Stroomversnelling helpen om alle opgedane kennis over Nul-op-de-Meter renovaties verder binnen de bedrijfstak te verspreiden.

Stroomversnelling werkt samen met zijn leden en partners aan kennis en tools die een fossielvrije woonomgeving dichterbij brengen. De gehele sector kan hiervan gebruik maken. Om alle kennis die de afgelopen jaren werd ontwikkeld verder binnen de bedrijfstak te verspreiden, gaat Stroomversnelling met ISSO samenwerken. “Wij hebben veel ervaring met trainingen en beschikken over een uitgebreid netwerk van opleiders.  We zetten dat graag in om de kennis die binnen Stroomversnelling is ontwikkeld, breder uit te rollen. Op die manier kunnen we het bereik vergroten van de koplopers naar de brede kring van bouw- en installatiebedrijven”, vertelt Rob van Bergen, algemeen directeur van ISSO.

Integrale Nul op de Meter aanpak

In de trainingen zullen niet zozeer technische maatregelen aan bod komen die nodig zijn om woningen volgens Nul op de Meter (NOM) te verduurzamen. “Op technisch vlak is er al veel kennis, dus daar zullen we niet de nadruk op leggen. In plaats daarvan zal de integrale NOM-aanpak in zijn totaliteit worden behandeld.  Veel onderdelen daarvan zijn nieuw voor bedrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan contractvorming, prestatie-eisen, monitoring, en multidisciplinaire samenwerking; dus hoe bied je als consortium een product aan? Wat betekent dit alles voor je rol, welke impact heeft het op je processen en proposities, en hoe communiceer je met klanten?”

Ontwikkeltafels verkennen

Stroomversnelling heeft zelf ook al trainingen en tools ontwikkeld om kennis te delen. “Deze trainingen kunnen wij als intermediair gaan aanbieden of door ontwikkelen”, aldus Van Bergen. “Daarnaast zullen we een nieuw aanbod ontwikkelen. We gaan nu eerst met Stroomversnelling een verkennende fase in en zullen we bespreken aan welke ontwikkeltafels we gaan deelnemen. Voor ons is het belangrijk om te weten waar behoefte aan is. Want wij willen heel graag vraag gestuurd werken.”

Door klimaatakkoord is er werk aan de winkel

Binnen de bedrijfstak ziet Van Bergen inmiddels een groeiende aandacht voor de energietransitie ontstaan. “Zeker de installatiebedrijven zijn al aan het voorsorteren op de wijkgerichte aanpak van het Klimaatakkoord. Er is werk aan de winkel wanneer er straks overal warmtenetten en warmtepompen komen.” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *