Nul op de Meter renovaties: bewoners aan het woord

Doelgroep:

Expert: Sanne de Wit

Er worden steeds meer woningen gerenoveerd (vernieuwbouwd) tot Nul op de Meter-woningen. Wat vinden de bewoners eigenlijk van de renovatie? Is hun woning erop vooruitgegaan? Hoe verliep het proces? En wat ging er goed of kan er verbeterd worden? U ziet het in deze bewonersfilmpjes.

Nul op de Meter in Oud Vossemeer

In Oud Vossemeer zijn verschillende woningen generoveerd tot Nul op de Meter-woningen. De bewoners zijn het erover eens: in een Nul op de Meter-woning woon je comfortabel. Van: “Het is wel lekker. Je woont veel lekkerder. En tochten doe ik niet meer” tot “De afwerking kan wat beter, maar ik ben er blij mee.” Bekijk de bewonersvideo van Oud Vossemeer.

Nul op de Meter bewoners aan het woord

Nul op de Meter in Groningen

De huurders van deze portiekflat in Groningen zijn tevreden met de renovatie. Het was snel klaar (“binnen een paar weken was het gebeurd”) en de bewoners merken duidelijk verschil. Zo zegt een van de bewoners: “Ik ben er erg blij mee. Het is heel goed gedaan. Je voelt gewoon de schone lucht.”

Renovatie in Loppersum

Ook in Loppersum zijn er woningen omgetoverd tot duurzame Nul op de Meter woningen. De bewoners zijn tevreden, maar hebben ook verbeterpunten voor de woningbouwvereniging: “Er zou wat meer duidelijkheid moeten komen, dat je weet waar je aan toe bent” en ‘Ik ben er hartstikke blij mee, maar vind wel dat de woningbouwvereniging vaker langs had moeten komen tijdens de renovatie. Er waren toch veel mensen met vragen.”

Nul op de Meter in Soesterberg

De bewoners van deze woningen in Soesterberg hebben de Nul op de Meter renovatie achter de rug. De reacties verschillen. Van “Het aanzicht is prachtig geworden. Ik ben blij met mijn keuken, maar het hele systeem? Nee” tot “Het is hier heerlijk met een constante temperatuur.”

Nul op de Meter renovatie in Heerhugowaard

In Heerhugowaard is de renovatie, op een pechwoning na, goed gegaan. Er zijn wel veel tips over de communicatie: “Ik heb een stuk nazorg gemist. Vooral voor de oudere mensen” en “praat met de bewoners.”

Overzicht

Op deze overzichtspagina vind u alle bewonersfilmpjes op een rij, van Zoetermeer tot Loppersum.