Strategische keuzes maken in duurzame installaties

Op woensdag 11 mei is de publicatie “Strategische keuzes maken in duurzame installaties” gepresenteerd tijdens het Energy Up-congres van Stroomversnelling. Het is een redeneerlijn die helpt om te bepalen welke duurzame installaties het meest geschikt zijn voor veel voorkomende woningtypen.

In de komende jaren zullen in Nederland honderdduizenden woningen worden gerenoveerd, om klaar te zijn voor aansluiting op een duurzame warmtebron. Momenteel zien we een rijke schakering aan technische oplossingen. Bouwkundig, maar ook op het gebied van duurzame installaties. Met name voor duurzame installaties geldt dat ze vaak op een nét wat andere manier ontworpen, geïnstalleerd, ingeregeld en onderhouden moeten worden. Welke duurzame installatie voor welke woning geschikt is, blijkt nog best een puzzel. Een goed totaaloverzicht van de keuzes en mogelijke combinaties ontbrak tot nu toe.

Daarom hebben de branche-organisaties Aedes, Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland samen met Stroomversnelling de handen ineengeslagen om meer inzicht te geven in de belangrijkste afwegingen bij het kiezen van duurzame installaties. Niet door voor te schrijven hoe het moet, maar door een denkwijze aan te reiken op basis van tot nu toe opgedane praktijkervaringen.

De publicatie “Strategische keuzes maken in duurzame installaties” kan worden gedownload via http://duurzameinstallatieskiezen.nl