Eerste particuliere nul-op-de-meterwoning

De eerste particuliere NOM woning in Zoetermeer

De uitdaging: een bestaande slecht geïsoleerde drive-in woning met een hoge energierekening in korte tijd renoveren naar een mooie, gezonde en comfortabele woning zonder energierekening en zonder gasaansluiting. Het is gelukt, de pilotwoning in Zoetermeer is de eerste nul-op-de-meterwoning van een particuliere woningeigenaar zonder energierekening en gasaansluiting.

De renovatie is in 10 werkdagen gerealiseerd. De bewoners konden tijdens de verbouwing gewoon thuis blijven wonen, dit was onderdeel van het concept.. Het project is niet alleen door de eigenaar gefinancierd. Ook de gemeente Zoetermeer en aannemersbedrijf COMeG droegen hun steentje bij.

NOM pilotwoning in Zoetermeer.

Wethouder Robin Paalvast: “Ik ben trots dat de eerste particuliere nul-op-de-meterwoning in Zoetermeer staat!” Het plan is dat de gemeente meer van dit soort woningen gaat realiseren. Nul-op-de-meterrenovaties helpen namelijk om wijken te verbeteren, het geeft een positieve impuls aan de wijk. De woningen zijn weer klaar voor de toekomst en het ziet er ook nog eens mooi uit. Huiseigenaren die kiezen voor nul-op-de-meter krijgen een comfortabel en mooi huis dat weer jaren mee kan, dit zorgt ook voor waardestijging van hun woning.

Facts & Figures

  • Zonnepanelen op het dak
  • Geïsoleerde voor- en achtergevel
  • Zonneboiler voor warmwater
  • Warmtepomp om het huis warm en koel te maken
  • Nieuw ventilatiesysteem

Bouwer & Corporatie

  • COMeG

Contact & Media

Artikel in ons huis verdient het (pagina 10 & 11)

Foto’s van de woning

Bekijk ook het filmpje van de officiële opening door minister van Wonen, Stef Blok.

Duur

Deze pilotwoning komt voort uit de landelijke Deal Stroomversnelling Koopwoningen van Energiesprong.