Training – Monitoring van energieprestaties

Monitoring NOM

In deze training leggen we uit wat monitoring is en hoe je het kunt implementeren in je eigen organisatie. Monitoring van energieprestaties is een onderwerp dat sinds de introductie van de EPV in toenemende mate belangrijk is voor woningcorporaties. Monitoring heeft naast bewijsvoering voor EPV ook andere waarde. Denk aan energiecoaching, benchmarking en beheer en onderhoud.

Vragen die de training beantwoordt: hoe koop je een goede monitoring oplossing in die ook toekomstvast is en zonder vendor lock-in? Welke normen bestaat er om te voldoen aan dataveiligheid? En als je eenmaal een monitoring oplossing heb, op welke manier raakt dat mijn organisatie? Welke afdelingen moeten met elkaar samen gaan werken en wat zijn de doelen die zij samen bereiken?

In twee blokken van drie uur nemen we je mee door de belangrijkste aspecten van monitoring. Het eerste blok focust op het hoe en wat van monitoring en legt uit wat de belangrijke elementen zijn om op te letten bij het inkopen van een monitoring oplossing. Het tweede blok focust op de inpassing van de monitoringdata in de organisatie. Hoe zorg ik dat de monitoringdata aansluit op bestaande processen en welke nieuwe processen zijn noodzakelijk.

Overzicht van de training

1e Dagdeel

Wat is monitoring en hoe koop je het in?

2e dagdeel

Inpassing monitoring in processen en organisatie

Praktische informatie

Locatie

Deze training bestaat uit twee dagdelen van 3 uur die op één dag of op twee verschillende dagen gepland worden. De training wordt op uw eigen locatie (in company) gehouden.

Kosten training Monitoring

Voor leden van de Vereniging Stroomversnelling kost de training 1.500,- euro exclusief btw.

Voor niet-leden kost de training 2.250,- euro exclusief btw.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief reistijd en de kosten van de training. De locatie, koffie en thee en eventuele lunch zijn op basis van nacalculatie en kunnen indien gewenst ook door de aanvrager zelf georganiseerd worden.

Meer informatie over deze training?