Training – Energieprestatievergoeding (EPV) nader toegelicht

Holtenweg Vries Drenthe

In de training “Energieprestatievergoeding nader toegelicht” leggen we uit hoe de EPV werkt en hoe je die als corporatie kunt toepassen en onder welke voorwaarden. Ook als aanbieder of bouwer is het belangrijk om de werking van de EPV te snappen omdat corporaties om garanties op energieprestaties van woningen kunnen vragen. Dit zijn garanties die de corporatie immers doorzet naar haar huurders. Voor gemeenten is de EPV ook een belangrijk instrument in het kader van de prestatieafspraken die jaarlijks tussen corporaties, huurders en de gemeente worden vastgelegd.

De energieprestatievergoeding is een vergoeding die een corporatie aan een huurder mag vragen voor een besparing op zijn energierekening. De corporatie investeert op basis van die vergoeding in (extra) isolatie, ventilatie en zonnepanelen, waardoor de huurder op jaarbasis lagere of geen kosten voor energie meer heeft. Deze vergoeding is wettelijk vastgelegd en mag gevraagd worden boven op de gemaximeerde huur.

Mede dankzij de introductie van de EPV wordt nu al bijna 15% van de nieuwbouw bij corporaties EPV-waardig gerealiseerd met een positieve business case voor corporaties, bouwers en huurders en ook duizenden renovaties zijn inmiddels met een gezonde business case gerealiseerd dankzij deze vergoeding.

Dagoverzicht van de training “Energieprestatievergoeding nader toegelicht”

Introductie

Ontstaansgeschiedenis en noodzaak van EPV

Verdieping

Werking van de EPV

Business case en toepassing

Implementatie van de EPV in strategie en organisatie

Aandachtspunten

Lessen uit de praktijk

Praktische informatie

Locatie

Deze training duurt eenmalig 4 uur en wordt op uw eigen locatie (incompany) of op een locatie in Nederland voor u geregeld.

Kosten training Energieprestatievergoeding

Voor leden van de Vereniging Stroomversnelling kost de training Energieprestatievergoeding 975,00 euro exclusief btw.

Voor niet-leden kost de training 1.500,00 euro exclusief btw.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief reistijd en de kosten van de training. De locatie, koffie en thee en eventuele lunch zijn op basis van nacalculatie en kunnen indien gewenst ook door de aanvrager zelf georganiseerd worden.

Meer informatie over deze training?