Stroomversnelling biedt handige tools

Monitoring NOM

Stroomversnelling biedt een aantal handige tools aan, zoals de Servicebox voor corporaties. Hierin staan workshops en masterclasses verzameld die u houvast en verdieping bieden in uw Nul op de Meter traject. Ook kennishub Energielinq.nl is een tool. Wij werken hard aan het aanbieden van middelen die u helpen bij het realiseren van Nul op de Meter. In deze rubriek delen we de laatst ontwikkelde tools.

Draaiboek bewoners

Ervaringen die zijn opgedaan door corporaties en bouwers zijn van grote waarde voor Stroomversnelling en haar leden. Met deze ervaringen op zak gaan we gezamenlijk de uitdaging aan betere producten te maken die nog beter aansluiten op de wensen van bewoners. Dit draaiboek is een leidraad, een handreiking voor corporaties en bouwers voor de omgang met bewoners om te gebruiken voor, tijdens en na de renovatie.  Ga naar het draaiboek.

Handreiking EPV en Energiebundel

Corporaties vragen zich af hoe ze de Energieprestatievergoeding (EPV) en energiebundel voor hun bewoners kunnen bepalen en berekenen. Er zijn tot nu toe in de praktijk bij de verschillende Stroomversnellingspartijen verschillende afspraken gemaakt die variëren van alleen huurverhoging tot alleen EPV en allerlei combinaties daarbinnen. Door het in werking treden van de EPV wetgeving vanaf september 2016 kan nu echt officieel met de EPV worden gewerkt. Ga naar de handreiking voor het inzetten van de EPV en de Energiebundel

Nul op de Meter in de praktijk

Aan de hand van twee praktijkvoorbeelden, een renovatieproject, Heerhugowaard, en een nieuwbouwproject, RijswijkBuiten, illustreren we het proces en de techniek van Nul op de Meter. De eerste monitorings-resultaten laten zien dat de beloofde Nul op de Meter ambities zijn waargemaakt en dat de bewoners tevreden zijn. Nul op de Meter is geen mythe. Het is een nieuwe werkelijkheid. We spraken met vele betrokken waaronder de corporatie, bouwers, de gemeente en natuurlijk bewoners. Ga naar de publicatie.

Lees ook de monitoringsresultaten van het project in Heerhugowaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *